Recepti 19. siječnja 2017.

Najbolji prijatelj desertima: Pijani umak od voća

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pijani umak vaše će deserte učiniti potpuno drugačijima i dati im dozu inovativnosti koja će oduševiti baš svakog

Palačinke, keksi, sladoled ili kolači više nikada neće biti isti. Pripremite pijani umak od bobičastog voća, kuhajte ga dugo, dok ne postane dovoljno gust pa ga koristite po potrebi. Vaše će deserte odvesti na neku novu razinu, a moguće je da ćete instantno poželjeti imati spremnu staklenku u svako doba, tek toliko da zadivite iznenadne goste ili udovoljite svojim slatkim željama.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za pripremu umaka bit će vam potrebna jedna butelja crnog suhog vina, zvjezdasti anis, štapići cimeta, klinčić, oko sto grama smeđeg šećera i dvije vrećice smrznutog bobičastog voća. Što kvalitetnije namirnice koristite, to ćete više uživati u ovoj divnoj slastici. Naravno, kombinaciji možete dodati i druge začine po želji, a sjajan dodatak bit će aromatična vanilija.

Sve što trebate jest pomiješati crno vino, anis, cimet, klinčić i smeđi šećer u posudi, pomiješati i zagrijavati na laganoj do srednjoj vatri dok ne zavrije. Kada se pojave prvi mjehurići, smanjite vatru, ubacite voće i kuhajte još desetak minuta. Ohladite, stavite u hladnjak i pustite da se u potpunosti ohladi.

Umak poslužite uz omiljene slasne deserte.
Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.