13. lipnja 2016.

Brza i lagana rolada od bijele čokolade

Rolada
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji bijele čokolade napokon su došli na svoje! Donosimo vam recept za fantastičnu roladu s biskvitom i kremom od bijele čokolade.

Meki biskvit koji se topi u ustima i pjenasta krema od bijele čokolade vaš su adut za pripremu brzinskog deserta koji oduševljava. Brza priprema i lijep izgled samo su dodatni razlozi da se bacite na izradu ove rolade od bijele čokolade.

Za roladu od bijele čokolade potrebno vam je:

  • Bjelanjci
  • Brašno
  • Mlijeko
  • Bijela čokolada
  • Slatko vrhnje

Postupak:

  1. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg.
  2. Dodajte im brašno, mlijeko i otopljenu bijelu čokoladu.
  3. Istresite na papir za pečenje i pecite 15-20 minuta na 160 stupnjeva.
  4. Napravite kremu od istučenog slatkog vrhnja i bijele čokolade.
  5. Premažite biskvit kremom i zarolajte pomoću papira za pečenje.
  6. Ohladite prije serviranja.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.