gastro postao
Ljubitelji bijele čokolade napokon su došli na svoje! Donosimo vam recept za fantastičnu roladu s biskvitom i kremom od bijele čokolade.
Meki biskvit koji se topi u ustima i pjenasta krema od bijele čokolade vaš su adut za pripremu brzinskog deserta koji oduševljava. Brza priprema i lijep izgled samo su dodatni razlozi da se bacite na izradu ove rolade od bijele čokolade.
Za roladu od bijele čokolade potrebno vam je:
- Bjelanjci
- Brašno
- Mlijeko
- Bijela čokolada
- Slatko vrhnje
Postupak:
- Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg.
- Dodajte im brašno, mlijeko i otopljenu bijelu čokoladu.
- Istresite na papir za pečenje i pecite 15-20 minuta na 160 stupnjeva.
- Napravite kremu od istučenog slatkog vrhnja i bijele čokolade.
- Premažite biskvit kremom i zarolajte pomoću papira za pečenje.
- Ohladite prije serviranja.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!