Ovako mini, još su slađe na prvi pogled, a najbolje je od svega što ih možete puniti čim god poželite. Ana se odlučila na tri različite varijante, jednu s parmezanom, drugu s piletinom i gljivama, a treću je punila s račićima i tikvicama koja nas je i najviše oduševila. Za ova jela potrebno vam je lisnato tijesto, malo mašte za umak kojim ćete puniti vaše pite i svega dvadesetak minuta.
Hrskava pita od piletine i šampinjona
Sastojci:
150 g lisnato tijesto
250 g pileća prsa
1 manji luk
2 g češnjaka
50 g šampinjona
100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Piletinu i šampinjone narežemo na male kockice. Luk i češnjak usitnimo i prepržimo na maslacu, dodamo piletinu i šampinjone.lagano dinstamo, zalijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo kosani peršin i začinimo. Ohladimo. Od lisnatog tijesta koje smo razvaljali i narezali napravimo kalupe, ispečemo ih i punimo sa smjesom od piletine i šampinjona. Rubove premažemo sa jajima i pečemo u pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva 15-20 min.
Hrskava pita od račića i tikvica
Sastojci:
150 g lisnatog tijesta
200 g račića
1 manji luk
2 g češnjaka
jedna tikvica
100 ml vrhnja za kuhanje
45 g parmezana
20 g sušenih rajčica
Priprema:
Luk i češnjak usitnimo i prepržimo na maslacu, dodamo račiće, sušenu rajčicu i tikvice rezane na sitne kockice.Lagano dinstamo, zalijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo parmezan i začinimo. Ohladimo. Od lisnatog tijesta koje smo razvaljali i narezali napravimo kalupe, ispečemo ih i punimo sa smjesom od račića, na vrh stavimo malo ribanog parmezana i zapečemo. Pečemo u pećnici na 185 Celzijevih stupnjeva 15-20 min.
Pita od parmezana
Sastojci:
150 g lisnatog tijesta
150 g parmezana
250 ml vrhnja za kuhanje
3 jaja
20 g sušene rajčice
Sol i papar
Priprema:
Od lisnatog tijesta koje smo razvaljali i narezali napravimo kalupe, pečemo ih na 175 Celzijevih stupnjeva 15 min. Vrhnje i parmezan prokuhamo, začinimo i dodamo susenu rajčicu. Maknemo sa strane da se smjesa ohladi. U hladnu smjesu dodamo jaja, sa štapnim mikserom napravimo finu kremu. S ovom smjesom punimo kalupe i stavimo peći na 175 Celzijevih stupnjeva 15 min. Pečene pite poslužiti sa salatom od rikole.