24. lipnja 2016.

Brze pite za prste polizati

pita2.jpg
1/4
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša chefica Ana Grgić uvijek se vodi jednostavnošću i dostupnošću namirnica. Prošli nas je put iznenadila s kreativnim jelima s patlidžanom dok je za ovotjedni chef savjet odabrala, kako kaže, pitice.

Ovako mini, još su slađe na prvi pogled, a najbolje je od svega što ih možete puniti čim god poželite. Ana se odlučila na tri različite varijante, jednu s parmezanom, drugu s piletinom i gljivama, a treću je punila s račićima i tikvicama koja nas je i najviše oduševila. Za ova jela potrebno vam je lisnato tijesto, malo mašte za umak kojim ćete puniti vaše pite i svega dvadesetak minuta.

Hrskava pita od piletine i šampinjona

Sastojci:
150 g lisnato tijesto
250 g pileća prsa
1 manji luk
2 g češnjaka
50 g šampinjona
100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:
Piletinu i šampinjone narežemo na male kockice. Luk i češnjak usitnimo i prepržimo na maslacu, dodamo piletinu i šampinjone.lagano dinstamo, zalijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo kosani peršin i začinimo. Ohladimo. Od lisnatog tijesta koje smo razvaljali i narezali napravimo kalupe, ispečemo ih i punimo sa smjesom od piletine i šampinjona. Rubove premažemo sa jajima i pečemo u pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva 15-20 min.

Hrskava pita od račića i tikvica

Sastojci:
150 g lisnatog tijesta
200 g račića
1 manji luk
2 g češnjaka
jedna tikvica
100 ml vrhnja za kuhanje
45 g parmezana
20 g sušenih rajčica

Priprema:
Luk i češnjak usitnimo i prepržimo na maslacu, dodamo račiće, sušenu rajčicu i tikvice rezane na sitne kockice.Lagano dinstamo, zalijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo parmezan i začinimo. Ohladimo. Od lisnatog tijesta koje smo razvaljali i narezali napravimo kalupe, ispečemo ih i punimo sa smjesom od račića, na vrh stavimo malo ribanog parmezana i zapečemo. Pečemo u pećnici na 185 Celzijevih stupnjeva 15-20 min.

Pita od parmezana

Sastojci:
150 g lisnatog tijesta
150 g parmezana
250 ml vrhnja za kuhanje
3 jaja
20 g sušene rajčice
Sol i papar

Priprema:
Od lisnatog tijesta koje smo razvaljali i narezali napravimo kalupe, pečemo ih na 175 Celzijevih stupnjeva 15 min. Vrhnje i parmezan prokuhamo, začinimo i dodamo susenu rajčicu. Maknemo sa strane da se smjesa ohladi. U hladnu smjesu dodamo jaja, sa štapnim mikserom napravimo finu kremu. S ovom smjesom punimo kalupe i stavimo peći na 175 Celzijevih stupnjeva 15 min. Pečene pite poslužiti sa salatom od rikole.

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • leasousek 08:54 13. Travanj 2015.

    Samo da potvrdim jesam li dobro shvatila: prvo ispečemo kalupiće od lisnatog, zatim ih punimo smjestom i opet pečemo da se smjesa zapeče? Bojim se da mi prazno lisnato neće izgubiti oblik dok ga pečem u kalupu....?