11. listopada 2016.

Brzo i fino: Pripremite neodoljiv punjeni krumpir

punjeni krumpir
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Punjeni krumpir najjednostavnije i najukusnije jelo u kojem uživamo ove jeseni.

Poželite li napuniti krumpir najdražim sastojcima, jednostavno sljedite upute za pečenje u mikrovalnoj ili klasičnoj pećnici.

Kada krumpir pripremate u mikrovalnoj pećnici, bit će vam dovoljno svega desetak minuta. Operite ga i očistite, izbušite rupe vilicom i pecite na najvećoj temperaturi oko pet minuta. Nakon pet minuta, okrenite krumpir i pecita ga s druge strane još pet minuta. Prije pečenja ga možete premazati i maslinovim uljem. Kad je gotov, začinite ga i punite po želji.

punjeni krumpir | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema krumpira u pećnici nije nekakva novost. Pripremate li punjeni krumpir potrebno vam je maslinovo ulje, sol i papar. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, očistite krumpir pa ga osušite. Premažite ga maslinovim uljem, posolite i popaprite. Napravite nekoliko rupica nožem, zamotajte u foliju i stavite na rešetku u pećnicu. Pecite oko sat vremena, a povremeno ih i okrenite.

Tako pečen krumpir na kraju samo prerežite na sredini i lagano razmaknite kako bi u sredini dobili rupu. Napunite ga omiljenim nadjevom od tune, piletine ili povrća. Pečeni krumpir odlično se slaže s umacima na bazi vrhnja pa svakako ubacite koju žlicu kada pripremate sočno punjenje. Dodajte svježih začina poput peršina, origana i bosiljka, a odlična kombinacija su i pečeni krumpir i gljive.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.