Burrito je tradicionalno meksičko jelo. Sastoji se od tortilje punjene nadjevom. Tortilja se obično lagano peče na žaru ili kuha na pari, da omekša i bude savitljivija. U Meksiku su meso i zapečeni grah najčešći nadjev, a ponekad i jedini.
U Americi, burrito općenito uključuje kombinaciju sastojaka, kao što su: riža u meksičkom stilu (s rajčicom, lukom, češnjakom i sl.) ili obična riža, zapečeni grah ili kuhani grah, zelena salata, salša umak, guacamole, meso, sir i vrhnje, a količina varira. Tipični burrito u američkom stilu puni se s više sastojaka od samo mesa i/ili nadjeva od povrća, kao u Meksiku.
Prema pučkoj priči, trgovac Juan Méndez iz Ciudad Juáreza prodavao je tacose na ulici. Koristio je magarca za prijevoz sebe i tacosa za vrijeme Meksičke revolucije. Kako bi hranu učinio toplom, zamatao je nadjev u velike tortilje. Ljudi su to nazivali "buritto hranom" što znači "hrana maloga magarca".
Kako burrito priprema osoblje California Burrito bara pogledajte u videu.