Jedinstvena atmosfera kojoj pridonose veseli domaćini te njihovi brojni gosti ovu će subotu zasigurno privući još više posjetitelja, a dodatni razlog za dolazak u Umag svakako je i besplatan koncert Dine Jelusića & The Mad Dogsa kao i bogat zabavni program koji će upotpuniti cjelodnevno natjecanje tijekom kojeg će se šest timova boriti za ulazak u finale Zlatnog ćevapa.
U pripremi ćevapčića, ražnjića, kobasice, vratine i junetine sa žara okušat će se "3,2,1, peci!!!" Dinka Brozovića, "Roštilj u srcu" Zorane Turković, "Portal Pressum" Franje Sabe, "Gušti" Ante Gambirože, "Veseli Istriani" Vladimira Pantovića te "Međimurci" Marijana Mesareka. Natjecateljskim ekipama pridružit će se i gradonačelnik Vili Bassanese sa svojim timom "Ja volim Umag" koji će roštiljati van konkurencije, no koji će morati ispuniti sve zadatke, od pečenja i serviranja jela gastro-sudu do pranja roštilja.
Osim napetog natjecanja, žive svirke Dine Jelusića & The Mad Dogs-a i brojnih nagradnih natjecanja za posjetitelje, od 12 do 18 sati na Novoj obali u ponudi će biti i svježe pripremljene Volim roštilj grill delicije PIK Vrbovca uz ukusne priloge: svježe salate s Kiskom, President mladi kajmak, Zvijezda ketchup i ajvar, Kotanyi umaci i grilane Fridrih gljive te osvježenja iz Karlovačkog, Jamnice i Vina Belje.
Sve to očekuje vas po promotivnim cijenama, stoga je subota idealan dan da odmorite nakon napornog radnog tjedna i zaboravite na kuhanje ručka, a za one koji ipak žele sami pripremiti obrok tu je roštilj-park sa svim potrebnim rekvizitima i roštilj-akademija u kojoj možete naučiti najnovije trendove roštiljanja od mladog ali iskusnog kulinarskog majstora, Daria Lide iz kulinarskog studia Majstor kuhar.
Također, nemojte propustiti sjesti u popularni SUV Dacia Duster te postati Iskonovac. Voditelj programa je popularni Frano Ridjan, a ulaz je slobodan. 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza i Kulinarski studio Majstor kuhar, stoga su ti sve namirnice, cjelodnevna okrjepa, kao i sva oprema - osigurani.
Nakon Umaga borba za Zlatni ćevap nastavlja se 4.6. u Jastrebarskom te 5.6. na zagrebačkom Jarunu. Prijave za Jastrebarsko još uvijek su u tijeku zato posjeti specijalnu rubriku Zlatni ćevap u kojoj donosimo više informacija i prijavi se na natjecanje za najbolje roštilj-majstore Hrvatske!