20. travnja 2016.

Čips od kadulje: Jednostavna i profinjena grickalica

kadulja cips
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kadulja je mediteranska biljka i vrlo intenzivnog okusa, stoga u jelima treba dodavati u malim količinama kako njezina aroma ne bi nadjačala ostale okuse.

U složenim jelima odlično se kombinira s jabukama, mahunarkama, sirom, lukom i rajčicama. Odličan je začin za svinjske kobasice. Talijani je koriste u tradicionalnom jelu "satimbocca alla romana", prže je u ulju, stavljaju na focacce i u pelentu

kadulja.jpg | Author:

Kadulja se može kombinirati  i s drugim začinima, poput lovorom, kimom, celerom, suhim đumbirom, ljupčacem, mažuranom, paprikom, peršinom i majčinom dušicom. 

Jednostavna i profinjena grickalica je čips od kadulje. Kako ga pripremiti? U brašno se dodaje bijelo vino da se dobije žitka masa, nešto gušća od tijesta za palačinke. U nju se stave svježi listovi kadulje, sve se dobro pomiješa, prži na zagrijanom ulju i ocijedi na papirnatom ručniku. Poslužuju se uz dobro vino ili šampanjac.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.