Ako se još jednostavno pripremaju i ne treba vam pećnica za njih, sreći nema kraja. Dolaze u različitim oblicima i okusima, a mi vam donosimo provjereno dobar recept.
Prema receptu restorana Nishta za čokoladnu tortu bez pečenja potrebno vam je:
- datulje
- orah
- kakao ili čokolada u prahu
- indijski oraščići
- kruške
- kokosovo ulje
Prvo se bacamo na izradu biskvita. Za njega su potrebne datulje i orasi. Njih sameljemo na krupnije komade te stavimo u kalup.
Krema za tortu radi se od kakaa ili čokolade u prahu, indijskog oraščića, datulje, kruške te kokosovog ulja. Sve sastojke stavite u blender i dobro usitnite. Pripremljenu kremu rasporedite na biskvit te stavite na hlađenje na 3 do 4 sata.
Svakako isprobajte ovaj recept i iznenadite svoje nepce.
U videu pogledajte kako osoblje restorana Nishta priprema čokoladnu tortu.