31. srpnja 2016.

Čokoladni blondie: Kolač od bijele čokolade i slanutka

čokoladni blondie
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slanutak je odličan dodatak čokoladnim kolačima – isprobajte i iznenadite se.

Osim u salatama i juhama, slanutak odlično funkcionira i kao dodatak tortama i kolačima. Dok nasuprot finih čokoladnih brownija stoji alternativa koja se priprema bez kakaa, a zove se još i blondie. U blondie možete ubaciti bijelu čokoladu i učiniti ga još ukusnijim. Kada spojite fine okuse bijele čokolade i slanutak, dobijete faktor iznenađenja koji oduševljava. Pripremite ukusan kolač s još boljim sastojcima.

Priprema:

  • 1 konzerva slanutka
  • 8 žlica maslaca
  • ¾ šalice smeđeg šećera
  • 1 žličica vanilije
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ¾ šalice brašna
  • ½ šalice bijele čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i nauljite kalup.
  2. Odvojite slanutak od tekućine iz konzerve, ali zadržite 3 žlice tekućine i koristite ih kao sastojak.
  3. Pomiješajte sve sastojke osim brašna i čokolade u blenderu kako bi dobili glatku smjesu.
  4. U smjesu umiješajte brašno i nasjeckanu bijelu čokoladu.
  5. Miješajte dok se ne dovoljno ne poveže, a zatim izlijte u kalup.
  6. Pecite oko 20 do 25 minuta, ohladite i poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.