Crvena, zelena i žuta boje su divnog povrća paprike. Osim po bojama razlikuju se i po okusu pa su tako crvene i žute nešto slađe dok je zelena paprika pomalo gorkastog okusa. Prepune su vitaminima C i A, a zelena je paprika uz to i bogat izvor vlakana.
Crvena paprika odličan je izbor za pripremu zimnice i salata, a najslađa je pečena u pećnici uz dodatak maslinovog ulja i češnjaka. Možete je puniti prilozima poput riže ili bulgura i kombinirati slanim sirevima poput fete.
Zelenu papriku možete ubaciti u kakav povrtni rižoto, umake, gulaše, ali i sendviče i hamburgere. Zanimljiva je činjenica kako zelene paprike dozrijevaju najranije stoga ih na tržnici i u trgovinama možete pronaći po nešto nižim cijenama od žute i crvene paprike.
Za svima dragu punjenu papriku birajte veće žute paprike. Odlična je i na pizzi i u woku, a dobro se slaže i u kombinacijama s drugim povrćem u kakvoj povrtnoj piti ili tartu. Popečci od raznovrsnog povrća i žute paprike također su super odabir.
Kombinacija sve tri boje paprike efektan su dodatak salatama i meksičkim jelima poput tortilja. Osim što doprinose lijepom izgledu, svojim okusom nadopunjuju svako drugo povrće.