Napraviti ručak do 50 kuna čini se gotovo nemoguće u današnje vrijeme kada cijene samo rastu. Međutim, uz dobar odabir namirnica moguće je pripremiti jeftino i ukusno jelo.
Grah, kupus, krumpir, piletina, svinjetina, banane te sezonsko voće i povrće uz osnovne namirnice koje svi imamo kod kuće mogu biti odličan ručak ili večera. Tjestenina, riža, brašno, pelati, jaja, kukuruzna krupica su namirnice koje uvijek imamo u svojim smočnicama i koje mogu biti zgodan prilog ili podloga za slana i slatka jela.
Kod odabira namirnica bitno je pratiti sezonski kalendar. Jesti sezonski odlično je za zdravlje, a voće i povrće uvijek je najjeftinije u sezoni. Jesen je sezona jabuka, kupusa, graha, tikve, kukuruza, kestena i gljiva, a možete ih pripremiti na tisuću načina.
Juhe kao toplo predjelo moguće je pripremiti samo od povrća ili u kombinaciji s mesom, kao krem ili bistre, a piletinu ili svinjetinu možete iskombinirati s povrćem, rižom i umacima. Superjelo definitivno su razni složenci s tjesteninom ili palentom, kao i popečci u koje možete spojiti apsolutno sve.
Za deserte najbolje je iskoristiti sezonsko voće kao što su jabuke, nudi se pregršt kombinacija, od raznih pita, biksvita i torti. Voće se može odlično iskoristiti za kompote što nas još jednom podsjeća da jesenska prehrana svakako može biti ukusna i jeftina.