25. svibnja 2016.

Domaća verzija aromatičnog kruha s češnjakom

Kruh s češnjakom
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Da biste običan kruh učinili nešto posebnijim i dodali novi okus cijelom jelu, pretvorite ga u aromatičan prilog mesu koji će oduševiti vaše goste.

Pripema domaćeg kruha s češnjakom oduzet će vam svega pola sata, a vašem će jelu dati sasvim novi, još bolji okus. Možete ga servirati i samog ili uz neki namaz poput humusa ili paštete od tune.
Pripremite se na hrskav i aromatičan kruh od kojeg se nećete moći odvojiti.

Za pripremu kruha s češnjakom, potrebno vam je:

  • Kruh
  • 3 režnja češnjaka
  • Peršin, bosiljak i ostali začini po želji
  • Maslac
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Češnjak u prahu

Postupak:

  1. Svježe začine nasjeckajte na sitno, a češnjak protisnite kroz drobilicu za češnjak.
  2. Pomiješajte maslac i maslinovo ulje, dodajte svježe začine, sol papar i češnjak u prahu i miješajte dok ne dobijete lako mazivu smjesu.
  3. Kruh izrežite na šnite i svaku šnitu premažite mješavinom koju ste dobili od svih sastojaka.
  4. Kruh omotan folijom pecite u pećnici za 200 stupnjeva 20 do 30 minuta.
  5. Pred kraj pečenja, kruh možete na kratko izvaditi iz folije kako bi bio još hrskaviji.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.