Popularna talijanska pogača odlična je za grickanje, sendviče ili kao samostalno jelo dok je još vruća iz pećnice. Možete ju napuniti različitim nadjevima i začinima pa je savršena za puštanje mašti na volju. Masline, rajčice, sir ili sastojci po želji, dodatno će oplemeniti vašu focacciu.
Trebat će vam maslinovog ulja koje ćete polijevati po tijestu u nekoliko navrata. Za sve u gužvi predlažemo da skoknete do najbliže pekare gdje ćete pronaći svježe domaće pekarske proizvode po povoljnim cijenama, a za hrabre donosimo recept za domaću focacciu. Mekani kruh zgrabit ćete čim izađe iz pećnice, vjerujte nam da vrijedi svake utrošene minute
Sastojci:
- 1 pakiranje suhog kvasca
- 1 šalica tople vode
- maslinovo ulje
- prstohvat soli
- 3-4 šalice brašna
- ružmarin
- Razmutite kvasac u toploj vodi i dodajte brašno. Zamijesite tijesto dok ne dobijete elastično tijesto.
- Ostavite da se diže dok se ne udvostruči.
- Premažite pleh maslinovim uljem i rukama razvaljajte focacciu na željenu debljinu (ne mora biti savršeno)
- Ostavite da tijesto u plehu odmori 15 minuta i dodajte još maslinovog ulja
- Izbockajte tijesto prstima i ostavite 45 minuta da odmori.
- Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, pospite ružmarinom i krupnom morskom soli te zalijte maslinovim uljem
- Pecite focacciu 15 minuta, premažite maslinovim uljem i uživajte.
- Detaljnije pogledajte u priloženom videu i jednostavno zamijesite svoju focacciu.