Kod mene smo ih zvali "pemski krafni", i posipali ih sa cimtom i šećerom, a kod prijateljice su bili"germknedli" sa makom i šećerom, kako god, odlični su!
Mi u Slovačkoj to zovemo i parene buhtle, svako dijete ih obožava a naravno i mi malo stariji :-) vrhunske su i u ljetnoj modifikaciji punjene svježim marelicama (ne kompot). Onaj povidl je od češke riječi "povidla" - pekmez od ... prikaži još! šljiva. Austro-ugarska u praksi :-)
Po ovom receptu sam napravila prve germknedle u životu neki dan, ali mislim da sam ih puno predugo kuhala. Postale su suhe kao kruh iznutra, A kak nisam znala kako zapravo trebaju izgledat, meni su bile fine. A onda sam ... prikaži još! ih probala na Adventu i mislila da ih gospođica nije dovoljno skuhala jer su mi djelovale prijesno. Pretpostavljam da ipak trebaju biti takve, kao da su prijesne. Znači, treba im samo 5 minuta parenja?