U zagrebačkoj delikatesnoj trgovini FRENCH STORE vlasnice Nathalie Durbić uz slasne francuske zalogaje i vina, nastavljaju su edukativne radionice francuskoga jezika za gurmane u organizaciji prof. francuskoga jezika Marije Vukelić, ljubiteljice vina i finih zalogaja, polaznice Vinske akademije WSET, Level 2.
Nakon dvije uvodne ljetne radionice – prof. Marija Vukelić koncipirala je jesenske tečajeve u dva smjera – jedan za gurmane-amatere a jedan za profesionalce, sommeliere i enologe, te vlasnike restorana i drugih ugostiteljskih objekata kojima treba vinska edukacija na francuskom za profesionalni napredak.

Uz svako slovo abecede na francuskom, predstavljaju se važne francuske vinske pokrajine, sorte, vina, vinarije, pojmovi koji počinju na to slovo, a usput se uči vokabular osnovne komunikacije na francuskom (upoznavanje, predstavljanje, svakodnevne situacije, kupovina vina, kušanje, opis vina i sireva, spoj vina i sireva ...), osnovna pravila pisanja, čitanja te osnove gramatike.

Onima koji žele više, naravno, nudi se i individualni tečaj vinskoga francuskog jezika. Na radionici Bordeaux vs Bourgogne polaznici će se upoznati s dvije najpoznatije vinske regije kroz kušanje vina i sireva, priče poznatog francuskog vinskog znalca i akademika Bernarda Pivota iz kojih se saznaje kako i zašto su Francuzi oduvijek bili prvi i posebni u vinskome svijetu.

Kušat će se: Tutiac, Blaye Côtes de Bordeaux blanc 2012 (sauvignon) & fromage de chèvre Picodon Domaine des Hâtes Chablis 2014 (chardonnay) & chaource Lincet Louis Jadot Bourgogne rouge Coudes Jacobins 2013 (pinot noir) & Petite brie Ma Crèmerie Domaine des Ardilleys bordeaux rouge Haut Médoc 2013 & mimolette
Slatki zalogaji iznenađenja - Catering Topolovec