26. rujna 2016.

5 neodoljivih salata s narom koje morate probati

salata s narom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesensko šarenilo upakirano u nezamislivo dobre salate s narom.

Inspirirajte se našim prijedlozima za jesenske salate s narom i uživajte u šarenom savršenstvu.

Špinat, nar, kruške i lješnjaci odlična su kombinacija koja će vam jesenske dane učiniti još malo boljima. Za ovu salatu potrebna vam je još i žlica limunovog soka, dvije žlice maslinovog ulja, majčina dušica, sol i papar. Nasjeckajte kruške, tostirajte lješnjake i natrgajte špinat. Od tekućih sastojaka napravite fini dressing pa sve pospite punom šakom nara.

Salata s rižom, butternut tikvom i košticama nara također je divan podsjetnik koliko lijepa jesen može biti. Ukoliko ste u prilici, svakako koristite crnu rižu kako bi dobili dramatičniji izgled salate, a ona će se ujedno odlično složiti i sa slatkim tonovima buče i nara. Osim ključnih sastojaka, bit će vam potrebno još malo limunovog soka, maslinovog ulja, slatke paprike i šaka sjeckanih oraha. Rižu skuhajte, a tikvu ispecite u pećnici dok ne omekša. Nasjeckajte, povežite tekućim sastojcima i uživajte u šarenoj rapsodiji okusa.

salata od rukole i nara | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Slatko gorkaste okuse dobit ćete ako pomiješate crvenu naranču, endiviju i rukolu. Salati dodajte nešto tostiranih badema i isto toliko sjemenki nara. Pomiješajte i navalite. Ovoj salati neće biti potreban dressing jer će naranča ispustiti svoje sokove, ali želite li, svakako je začinite s nešto maslinovog ulja i bazičnim začinima poput soli i papra.

Crno vino i nar odlično će se složiti u orašastoj salati. Kombinirajte razne vrste lisnate salate poput zelene, radiča i špinata. Ubacite nasjeckani vlasac i peršin, orahe i lješnjake. Dodajte nar, začinite začinima i navalite na salatu koja se izvrsno slaže sa svakom vrstom mesa, a izvrsna je i sama.

Ljubičasta cikla i crveni nar sljubljuju se u salati koja će jarkim bojama svakako privući pažnju. Skuhajte i nasjeckajte ciklu, dodajte jedan manji ljubičasti luk, nešto zelene salate, feta sir i pospite narom. Intenzivne boje i savršeno kombinirani okusi natjerat će vas da postanete još veći ljubitelj salata.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.