Nije lako voljeti prokulicu, pola života provela sam zaobilazeći je na široko (skupa s keljom naravno), bar sam pokušavala i nikada mi nije bilo jasno zašto, o zašto, moram ‘barem probati’. Kakve veze ima jedem li prokulicu ili ne? Ali upornost se isplatila, ne moja doduše! Zavolila sam i prokulice i kelj i brokulu i karfiol, volim ih na lešo sa par kapi dobrog maslinovog ulja, a u svim drugim, maštovitijim kombinacijama samo se sjetim da se ‘barem probaj’ i te kako isplati! Iskustvom poučena, trenutno svojim klincima uporno pokušavam prodati prokulicu kao apsolutno najfinije povrće ikada. Trebam li uopće spomenuti da su u ovom slučaju vrlo precizno popikali samo kobasice? Nema veze, sutra za ručak imaju kelj :)
Sastojci:
- 400 g prokulica
- 2 žlice maslaca
- 1 kobasica (po želji)
- Šaka svježih listova kadulje
- Pola nara
- Sol
- Sježe mljeveni crni papar
Priprema:
1. Veće prokulice prepolovite, a manje ostavite cijele. Ubacite ih u posoljenu proključalu vodu na 3-5 minuta, procijedite.
2. Zagrijavajte maslac u tavi na srednje jakoj vatri, nakon nekoliko minuta ubacite narezanu kobasicu i nekoliko listova svježe kadulje i pržite 5 minuta dok kobasica ne postane hrskava, a maslac zlatno smeđe boje.
3. Zatim ubacite prethodno prokuhane prokulice i sve zajedno pržite, povremeno miješajući, još nekoliko minuta. Posolite i izdašno papaprite.
4. Maknite s vatre, ubacite sjemenke nara i još nekoliko listova svježe kadulje.
5. Slatki i sočni nar nadopunit će gorkaste prokulice, a hrskavi listovi kadulje… apsolutno savršeno! Zašto nitko još nije proizveo čips od kadulje?
Adrianu možete pratiti i na njezinom blogu Wear Eat Love.