gastro postao
Jeli bismo ih svaki dan, cijeli dan.
Meki i aromatični, štapići s češnjakom prava su grickalica za svaku priliku. Idealni su za doručak, za grickanje uz dobar film, pa čak i za proslave. Poslužite ih uz fini dip od svježeg sira, vrhnja i vlasca ili kakve nareske. Izvrsno će se složiti s pršutom ili šunkom i sirom. Hummus i slični namazi također su izvrsna ideja. Lako se pripremaju i, oduzmemo li dizanje tijesta, brzo su gotovi.
Potrebno vam je:
- 2 žličice suhog kvasca
- 2 žlice šećera
- 300 ml mlijeka
- 500 g brašna
- 7 žlica maslaca
- 3 žličice soli
- 2 žličice češnjaka u prahu
Priprema:
- Pomiješajte kvasac, toplo mlijeko i šećer pa ostavite da stoji oko pet minuta.
- Dodajte šalicu braššna, tri žlice maslaca i dvije žličice soli.
- Pomiješajte pa postepeno dodajte još brašna i mijesite.
- Posudu s tijestom prekrijte plastičnom folijom pa ostavite da se diže oko sat vremena ili više.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva pa podijelite tijesto na tri dijela.
- Svaki dio razvaljajte i režite oko centimentar debele prutiće.
- Ostavite ih da odstoje još oko 20 minuta.
- Pecite ih oko 10 minuta, a zatim ih izvadite iz pećnice i premažite otopljenim maslacem.
- Pospite ih češnjakom u granulama i soli.
Dobar tek!