19. listopada 2016.

Aromatične grickalice: Štapići s češnjakom

štapići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeli bismo ih svaki dan, cijeli dan.

Meki i aromatični, štapići s češnjakom prava su grickalica za svaku priliku. Idealni su za doručak, za grickanje uz dobar film, pa čak i za proslave. Poslužite ih uz fini dip od svježeg sira, vrhnja i vlasca ili kakve nareske. Izvrsno će se složiti s pršutom ili šunkom i sirom. Hummus i slični namazi također su izvrsna ideja. Lako se pripremaju i, oduzmemo li dizanje tijesta, brzo su gotovi.

Potrebno vam je:

  • 2 žličice suhog kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 500 g brašna
  • 7 žlica maslaca
  • 3 žličice soli
  • 2 žličice češnjaka u prahu

Priprema:

  1. Pomiješajte kvasac, toplo mlijeko i šećer pa ostavite da stoji oko pet minuta.
  2. Dodajte šalicu braššna, tri žlice maslaca i dvije žličice soli.
  3. Pomiješajte pa postepeno dodajte još brašna i mijesite.
  4. Posudu s tijestom prekrijte plastičnom folijom pa ostavite da se diže oko sat vremena ili više.
  5. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva pa podijelite tijesto na tri dijela.
  6. Svaki dio razvaljajte i režite oko centimentar debele prutiće.
  7. Ostavite ih da odstoje još oko 20 minuta.
  8. Pecite ih oko 10 minuta, a zatim ih izvadite iz pećnice i premažite otopljenim maslacem.
  9. Pospite ih češnjakom u granulama i soli.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.