16. veljače 2016.

Jednostavnije ne može: Cijeli život jaja gulimo krivo

Jaja
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Znate li jednostavno odstraniti ljusku jaja?

Kuhanje jaja smatra se minimumom kulinarske kompetencije jer je dovoljno ostaviti ih u ključaloj vodi na određeno vrijeme. Ipak i najjednostavnije kuhanje jaja ima svoje zakonitosti jer će i mala nepažnja rezultirati prekuhavanjem jaja ili curenjem iz ljuske

Kako usavršiti pripremu jaja u u kuhinji saznajte ovdje.

Kad su savršeno skuhana, problem se događa kod skidanja ljuske. Obično ga kucnemo o tvrdu površinu i gulimo mic-po-mic, a ne znajući da postoji savršeno jednostavan način kojeg ćete nakon ovog videa primjenjivati svakodnevno. Gulite ko' od šale i dobar tek! 

Kuhana jaja možete iskoristiti u ovim jelima:

Salata od kuhanih jaja

Salata od leće

Proljetna salata od šunke

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.