gastro postao
                                            
                                        
                                    Ukusna, zdrava i zasitna salata koje je odličan izbor u hladnijim danima
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 470
Potrebno vam je
- 4 šalica voda
 - 1.25 šalica leća, suha
 - 2 režanj češnjak
 - 2 kom rajčica, crvena
 - 0.50 šalica luk ,crveni
 - 0.50 šalica paprika, zelena
 - 1 kom čili papričica, zelena
 - 1 dl limunov sok
 - 10 g limunova korica
 - 0.50 šalica masline, crne
 - 0.25 šalica korijander, svježi
 - 0.25 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - 2 kom kuhano jaje
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Zakuhajte posoljenu vodu pa dodajite leću uz miješanje.
 - Smanjite jačinu vatre, poklopite i kuhajte oko 30 min, dok leća ne omekša. Zatim procijedite.
 - Kuhanu leću premjestite u veću zdjelu pa dodajte češnjak, rajčice, luk, papriku i čili.
 - Umiješajte sok i koricu limuna, a zatim i mrkvu, masline i korijander.
 - Začinite sa soli i paprom te pošpricajte s maslinovim uljem i sve dobro izmiješajte.
 - Ohladite bar 1 sat u hladnjaku da se svi okusi sjedine.
 - Prije serviranja još jednom promiješajte salatu te dodajte još limunovog soka ili maslinovog ulja po potrebi. Ukrasite kriškama kuhanog jaja.