gastro postao
Ljubitelji tamne čokolade, odahnite! Donosimo recept pripremljen posebno za vas.
Za sve one ljubitelje nešto ozbiljnijih čokolada, s većim postotkom kakaa i malo gorčine, ovo je savršen kolač. Zagrizite u čokoladno savršenstvo koje se topi u ustima. Iznutra mekan i sočan s laganom koricom koja iznenađuje, ovaj kolač definitivno ulazi u favorite. Količinu šećera svakako prilagodite vlastitim željama i stvorite sami sebi čokoladnu fantaziju iz snova. Brownie poslužite uz kuglicu finog sladoleda, voćni, karamel ili preljev od kave.
Potrebno vam je:
- 250 g tamne čokolade
- 3 veća jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica maslaca
- 6 žlica brašna
- 2 žlice tamnog kakaa u prahu
- 1 prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalup prekrijte papriom za pečenje.
- Otopite čokoladu u mikrovalnoj ili na štednjaku uz malu maslaca, pa je lagano ohladite.
- Jaja i šećer pomiješajte u posudi dok se ne zapjene, pa dodajte otopljenu čokoladu.
- Miksajte dok se sve ne poveže.
- Brašno, sol i kakao u prahu dodajte u smjesu pa pomiješajte. U smjesi ne smije biti grudica brašna.
- Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 45 minuta.
- Iznutra mora ostati pomalo mekano, a rubovi moraju dobiti laganu koricu.
- Ohladite, režite pa poslužite.
Dobar tek!