gastro postao
Slanutak je odličan dodatak čokoladnim kolačima – isprobajte i iznenadite se.
Osim u salatama i juhama, slanutak odlično funkcionira i kao dodatak tortama i kolačima. Dok nasuprot finih čokoladnih brownija stoji alternativa koja se priprema bez kakaa, a zove se još i blondie. U blondie možete ubaciti bijelu čokoladu i učiniti ga još ukusnijim. Kada spojite fine okuse bijele čokolade i slanutak, dobijete faktor iznenađenja koji oduševljava. Pripremite ukusan kolač s još boljim sastojcima.
Priprema:
- 1 konzerva slanutka
- 8 žlica maslaca
- ¾ šalice smeđeg šećera
- 1 žličica vanilije
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- ¾ šalice brašna
- ½ šalice bijele čokolade
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i nauljite kalup.
- Odvojite slanutak od tekućine iz konzerve, ali zadržite 3 žlice tekućine i koristite ih kao sastojak.
- Pomiješajte sve sastojke osim brašna i čokolade u blenderu kako bi dobili glatku smjesu.
- U smjesu umiješajte brašno i nasjeckanu bijelu čokoladu.
- Miješajte dok se ne dovoljno ne poveže, a zatim izlijte u kalup.
- Pecite oko 20 do 25 minuta, ohladite i poslužite.
Dobar tek!