gastro postao
Da biste običan kruh učinili nešto posebnijim i dodali novi okus cijelom jelu, pretvorite ga u aromatičan prilog mesu koji će oduševiti vaše goste.
Pripema domaćeg kruha s češnjakom oduzet će vam svega pola sata, a vašem će jelu dati sasvim novi, još bolji okus. Možete ga servirati i samog ili uz neki namaz poput humusa ili paštete od tune.
Pripremite se na hrskav i aromatičan kruh od kojeg se nećete moći odvojiti.
Za pripremu kruha s češnjakom, potrebno vam je:
- Kruh
- 3 režnja češnjaka
- Peršin, bosiljak i ostali začini po želji
- Maslac
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Češnjak u prahu
Postupak:
- Svježe začine nasjeckajte na sitno, a češnjak protisnite kroz drobilicu za češnjak.
- Pomiješajte maslac i maslinovo ulje, dodajte svježe začine, sol papar i češnjak u prahu i miješajte dok ne dobijete lako mazivu smjesu.
- Kruh izrežite na šnite i svaku šnitu premažite mješavinom koju ste dobili od svih sastojaka.
- Kruh omotan folijom pecite u pećnici za 200 stupnjeva 20 do 30 minuta.
- Pred kraj pečenja, kruh možete na kratko izvaditi iz folije kako bi bio još hrskaviji.
Dobar tek!