08. rujna 2016.

Dovoljan je samo jedan lonac: Tjestenina s piletinom i gljivama

Kremasta tjestenina
1/2
foto: Screenshot YouTube
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo za koje trebate samo par sastojaka i jedan lonac nešto je što nikako ne smijete zaobići u vašoj kuhinji.

Može biti ručak ili večera, brza tjestenina s piletinom odličan je izbor kad ste bez ideja i volje. Pogledajte ovaj kratki video s kojim ćete uvidjeti svu ljepotu ove brze tjestenine. Trebat će vam:

  • maslinovo ulje
  • pileća prsa
  • gljive 
  • luk
  • pileći temeljac
  • vrhnje
  • vino
  • tjestenina
  • sol i papar
  • svježi peršin

 

Priprema:

  1. Zagrijte široki lonac i dodajte maslinovo ulje i pileća prsa. Začinite solju i paprom. Kuhajte dok se ne zapeče lagano. Izvadite piletinu i stavite sa strane.
  2. Dodajte gljive i luk, začinite i kuhajte dok luk ne posmeđi.
  3. Vratite piletinu, dodajte temeljac, vrhnje, vino i tjesteninu i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite i lagano kuhajte.
  4. Kuhajte dok tjestenina ne omekša, oko 20 minuta. Dodajte joj naribani parmezan i svježi peršin, uživajte. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.