gastro postao
Jednostavno jelo za koje trebate samo par sastojaka i jedan lonac nešto je što nikako ne smijete zaobići u vašoj kuhinji.
Može biti ručak ili večera, brza tjestenina s piletinom odličan je izbor kad ste bez ideja i volje. Pogledajte ovaj kratki video s kojim ćete uvidjeti svu ljepotu ove brze tjestenine. Trebat će vam:
- maslinovo ulje
- pileća prsa
- gljive
- luk
- pileći temeljac
- vrhnje
- vino
- tjestenina
- sol i papar
- svježi peršin
Priprema:
- Zagrijte široki lonac i dodajte maslinovo ulje i pileća prsa. Začinite solju i paprom. Kuhajte dok se ne zapeče lagano. Izvadite piletinu i stavite sa strane.
- Dodajte gljive i luk, začinite i kuhajte dok luk ne posmeđi.
- Vratite piletinu, dodajte temeljac, vrhnje, vino i tjesteninu i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite i lagano kuhajte.
- Kuhajte dok tjestenina ne omekša, oko 20 minuta. Dodajte joj naribani parmezan i svježi peršin, uživajte. Dobar tek!