gastro postao
Nešto drugačiji burgeri od lososa oduševit će vas, ali i vaše goste. Iznenadite ih okusima lososa između finog hrskavog peciva i osvojite titulu majstora nekih novih burgera.
Fileti lososa odličan su odabir za ljetni ručak. Uz kakav kopar umak i čašu dobrog vina čine brz i ukusan obrok. No, osim pečenja u pećnici i grillanja na roštilju, losos vam može poslužiti i kao podloga za dobru pljeskavicu.
Nasjeckajte ga na sitno, dodajte dodatke poput češnjaka, limuna i začina i ubacite u pecivo. Osim što je neodoljivo ukusan, ovakav burger ujedno je i nešto zdraviji od klasičnog stoga u njemu možete uživati bez grižnje savjesti.
Potrebano vam je:
- File lososa
- Luk
- Češnjak
- Limun
- Peršin
- Kopar
- Sol, papar
- Pecivo
Priprema:
- Nasjeckajte losos na sitno.
- Dodajte mu sjeckani luk, češnjak, limunovu koricu i sok, peršin, kopar, sol i papar i pomiješajte.
- Smjesa bi trebala biti kompaktna, a burgeri se lijepo oblikovati.
- Burgere pecite na srednjoj vatri dok ne postanu zlatni, oko sedam do deset minuta sa svake strane.
- Pecivo grillajte na tavi na kojoj su se pekli burgeri dok ne dobiju hrskavu koricu.
Ubacite ga u pecivo, dodajte salatu i uživajte.
Dobar tek!