21. srpnja 2016.

Food Ink - futuristički restoran koji printa hranu

3d printanje hrane
1/2
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Budućnost je stigla ranije! Food ink je prvi restoran na svijetu koji se okrenuo metodi printanja hrane pomoću 3D printera i to izgleda odlično.

Zamislite da dođete u restoran, a oni vam isprintaju hranu. Upravo je to ideja koja stoji iza projekta Food Ink - printanje hrane koja izgleda nevjerojatno dobro pomoću 3D printera i ostavlja bez daha – okusom i izgledom. Projekt na jednom mjestu spaja arhitekte, umjetnike, kuhare, dizajnere, inženjere, izumitelje, zaljubljenike u tehnologiju i futurizam koji su zajedničkim snagama, znanjem i kreativnošću stvorili nešto uistinu nevjerojatno – prvi restoran na svijetu koji printa hranu.

Trodnevno premijerno otvorenje prvog u nizu takvih restorana zakazano je za 25., 26. i 27. srpanj, a prvi grad na listi je London. Plan je proširiti ovu ideju na velike svjetske gradove poput New Yorka, Pariza, Amsterdama, Dubaia, Sydneyja, Reykjavika, Singapura, Las Vegasa i mnogih drugih.

Kod pripreme hrane koristit će se samo najbolje namirnice, a zatim će se pomoću njih stvarati mala, ali poprilično nevjerojatna remek djela.

Pogledajte video i uvjerite se sami!

Više infomacija pronađite na službenoj stranici Food Ink-a.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.