13. lipnja 2016.

Grickalice od slanutka za čistu desetku

Slanutak
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Od slanutka možete napraviti hrskave grickalice koje će vas oduševiti teksturom i okusima

Slanutak iz konzerve, ili namočeni i kuhani u kratkom vremenu može postati hrskava grickalica koja doslovno stvara slanu ovisnost. Pečeni slanutak toliko je jednostavan za pripremu da ćete ga poželjeti jesti stalno. Slanutak polijete s malo maslinovog ulja i začinite po želji, a prije začina važno ga je dobro posušiti i skiniti kožice. Najlakše je staviti ga u krpu s kojom trljanjem skidate većinu slanutkove kožice. 

Igrajte se začinima poput chillija i curryja i obavezno uživajte vruće.

Sastojci:

  • 2 konzerve slanutka (oko 500g sve zajedno)
  • maslinovo ulje
  • soli prema želji
  • začina prema želji (curry, paprika, kumin, paprika, ružmarin)

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Ocijedite i posušite slanutak iz konzerve
  3. Trljajući ih krpom skinite kožice
  4. Prelijte maslinovim uljem i soli
  5. Pecite 20 do 30 minuta
  6. Začinite na kraju
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.