31. svibnja 2016.

Guska s pirjanim crvenim kupusom i mlincima

Guska s pirjanim crvenim kupusom i mlincima
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasitno, ali tako fino... Uživajte u receptu!

Guska s pirjanim crvenim kupusom i mlincima iz restorana Stari fijaker

Sastojci: 

  • Guska od oko 2 ili 2,5 kg
  • Kg crvenoga kupusa
  • Glavica luka
  • Žlica svinjske masti
  • 1/2 dl crnog vina
  • Sol, papar
  • 40 dag brašna
  • Jaje
  • Sol
  • Voda

Priprema:

1. Gusku večer prije nasolite. Stavite je u lim, namastite svinjskom mašću i pecite od sat i pol do dva sata na 200°C. Povremeno je okrenite i podlijevajte.

2. Kupus narežite na tanje rezance. U posudi popržite luk da se zažuti, dodajte kupus, posolite, popaprite te podlijte vodom i vinom pa pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša.

3. Za mlince od brašna, jaja, soli i vode zamijesite mekano tijesto pa oblikujte male loptice. Razvaljajte ih te pecite na ploči štednjaka dok ne porumene s obiju strana. Posolite vodu i zakuhajte pa u nju rukama natrgajte mlince. Vratite ih natrag u posudu ili zdjelu i polijte masnoćom od pečenke.

Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.