Guska s pirjanim crvenim kupusom i mlincima iz restorana Stari fijaker
Sastojci:
- Guska od oko 2 ili 2,5 kg
- Kg crvenoga kupusa
- Glavica luka
- Žlica svinjske masti
- 1/2 dl crnog vina
- Sol, papar
- 40 dag brašna
- Jaje
- Sol
- Voda
Priprema:
1. Gusku večer prije nasolite. Stavite je u lim, namastite svinjskom mašću i pecite od sat i pol do dva sata na 200°C. Povremeno je okrenite i podlijevajte.
2. Kupus narežite na tanje rezance. U posudi popržite luk da se zažuti, dodajte kupus, posolite, popaprite te podlijte vodom i vinom pa pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša.
3. Za mlince od brašna, jaja, soli i vode zamijesite mekano tijesto pa oblikujte male loptice. Razvaljajte ih te pecite na ploči štednjaka dok ne porumene s obiju strana. Posolite vodu i zakuhajte pa u nju rukama natrgajte mlince. Vratite ih natrag u posudu ili zdjelu i polijte masnoćom od pečenke.
Dobar vam tek!