gastro postao
Jetra je vrlo konkretnog okusa pa oprezno sa začinima
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 27
Potrebno vam je
- vlasac ( listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- džem od brusnice
- 100 g jetra gusja
- finski kruh
Priprema
- Guščju jetru nekoliko sati prije pripreme pustite da odleži u mlijeku kako bi izvuklo gorčinu iz mesa. Prije pripreme posušite jetru papirnatim ubrusima.
- Izrežite meso na ploške debljine oko pola centimetra i pecite ih kratko na tavi s rebrastim dnom i na nekoliko kapi ulja, svega desetak sekundi sa svake strane dok ne poprime smećkastu boju.
- Finski kruh izrežite na pravokutnike veličine poput komadića jetre.
- Pečenu jetru pažljivo položite na pripremljene komade finskog kruha.
- Začinite je s nekoliko listića cvijeta soli, šarenim paprom i sitno sjeckanim vlascem.
- Servirajte tapase od guščje jetre i finskog kruha tako da na tanjuru ponudite žličicu kiselkastog džema od brusnice.
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić