gastro postao
Ultimativne grickalice koje osvajaju svakog ljubitelja ljetnih okusa.
S kombinacijom bosiljka i sira nikako ne možete pogriješiti. Zamijesite tijesto od svih sastojaka, pa ga narežite na štapiće. Uvaljajte ih u maslac kako bi kod pečenja dobili lijepu aromu i zlatnu boju. Pospite ih sezamom ili kimom za dodatnu hrskavost. Uživajte u štapićima uz umak od rajčice koji će se izvrsno snaći u spoju sira i bosiljka.
Sastojci:
- 4 žlice maslaca
- 2 šalice brašna
- 1 šalica ribanog sira
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica šećera
- ½ žličice suhog bosiljka
- 1 šaka svježeg bosiljka
- 1 žličica soli
- 1 šalica mlijeka
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Otopite maslac, a sve ostale sastojke osim mlijeka i maslaca dobro izmiješajte.
- Na kraju im dodajte mlijeko.
- Tijesto koje ste dobili mora biti vlažno, ali ne ljepljivo.
- Stavite tijesto na površinu koju ste pobrašnili pa je mijesite još kratko, a zatim razvaljajte na debiljinu od 1 cm i režite štapiće.
- Ubacite svaki štapić u maslac i složite na papir na pečenje.
- Pecite oko 25 minuta dok štapići ne dobiju boju.
Dobar tek!