Malo je onih koji ne vole krumpir. Pečen, kuhan, kao pire, harmonika krumpir, pommes frites, pole.... No, u ljudskoj je psihi uvijek tražiti ili izmišljati neke nove recepte.
Kopajući bespućima interneta pronašli smo recept za hrpice od krumpira i parmezana. Ovako pripremljen krumpir možete poslužiti kao prilog ili predjelo. Jedno je sigurno - vi i vaši gosti definitivno će uživati u ovim zalogajima.
Koliko je jednostavno za napraviti uvjerite se u videu.
Za hrpice od krumpira i parmezana potrebni su vam:
- 8-10 krumpira narezanih na tanke kriške
- 45 g otopljenog maslaca
- 25 g parmezana
- žličica češnjaka u prahu
- majčina dušica
- sol
- svježe mljeveni papar
- Kalup za muffine
Kako pripremiti?
- Pećnicu zagrijte na 190C. Krumpir narežite na tanke kriške (najbolje koristiti ribež). Kalup za muffine namažite maslacem.
- Narezani krumpir stavite u veliku zdjelu. Dodajte rastopljeni maslac, parmezan, začine. Sve dobro pomiješajte.
- U kalup za muffine slažite hrpice krumpira te na kraju pospite svježe mljevenim paprom.
- Pecite na 190C oko 50 minuta do sat vremena - dok ne postanu zlatno-smeđe boje.
- Izvadite iz pećnice, pustite da odstoji 5 minuta i nakon toga ih izvadite iz kalupa.
Ukrasite parmezanom i majčinom dušicom.
Dobar tek!