07. srpnja 2016.

Hrskavi losos faširanci

losos faširanci
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Koliko se losos dobro slaže s majonezom i korijanderom uvjerit ćete se kada pripremite ove hrskave faširance.

Kombinacija finog lososa, crvene paprike i korijandera odlično se spaja u hrskavim faširancima. Zaokret ovom jelu daje žlica majoneze koju stavljate u smjesu da biste dobili na sočnosti. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat zadivljujuć. Faširance možete poslužiti s krumpir salatom, pokapane limunom uz dodatnu žlicu majoneze. Možete ih staviti i u sendvič ili ih priremiti u obliku malih kanapea. Jedu se vrući, hladni, sa salatom ili bez, sve je dopušteno.

Sastojci:

  • 500 g fileta lososa
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 šaka korijandera
  • 1 jaje
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 žlice majoneze
  • 1 limun

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, premažite losos maslinovim uljem, soli i paprom pa pecite 10 minuta.
  2. Dok se losos hladi, nasjeckajte manji luk i jednu crvenu papriku na sitno.
  3. Nasjeckajte i korijander, a jaje umutite u posebnoj posudi, pa pomiješajte sve sastojke.
  4. Dodajte majonezu, koricu i sok jednog limuna i polovicu krušnih mrvica.
  5. Oblikujte faširance, uvaljajte svaki u ostatak krušnih mrvica i pecite na vrućem ulju dok ne dobiju boju. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.