gastro postao
Koliko se losos dobro slaže s majonezom i korijanderom uvjerit ćete se kada pripremite ove hrskave faširance.
Kombinacija finog lososa, crvene paprike i korijandera odlično se spaja u hrskavim faširancima. Zaokret ovom jelu daje žlica majoneze koju stavljate u smjesu da biste dobili na sočnosti. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat zadivljujuć. Faširance možete poslužiti s krumpir salatom, pokapane limunom uz dodatnu žlicu majoneze. Možete ih staviti i u sendvič ili ih priremiti u obliku malih kanapea. Jedu se vrući, hladni, sa salatom ili bez, sve je dopušteno.
Sastojci:
- 500 g fileta lososa
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 šaka korijandera
- 1 jaje
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 žlice majoneze
- 1 limun
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, premažite losos maslinovim uljem, soli i paprom pa pecite 10 minuta.
- Dok se losos hladi, nasjeckajte manji luk i jednu crvenu papriku na sitno.
- Nasjeckajte i korijander, a jaje umutite u posebnoj posudi, pa pomiješajte sve sastojke.
- Dodajte majonezu, koricu i sok jednog limuna i polovicu krušnih mrvica.
- Oblikujte faširance, uvaljajte svaki u ostatak krušnih mrvica i pecite na vrućem ulju dok ne dobiju boju.
Dobar tek!