gastro postao
Pripremite se na pravi sezonski desert. S puno čokolade, naravno.
Najpopularnije voće jeseni i zime ovog puta kombinirajte s čokoladom. Lagan i osvježavajuć okus mandarine izvrsno se slaže s finom, tamnom čokoladom. Napravite mousse kremu pa u njoj uživajte tek kada je dobro ohladite. Mjehurići slatkog savršenstva odlično će vam doći u jesenskim danima. Mousse poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i svježim mandarinama.
Potrebno vam je:
- 250 g čokolade
- 4 jaja
- 1 žličica ribane korice mandarine
- 80 ml soka mandarine
- 1 žlica šećera
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
- Prebacite otopljenu čokoladu u veću zdjelu i pustite da se lagano ohladi.
- Dodajte žumanjke, koricu i sok mandarina pa dobro pomiješajte.
- Istucite bjelanjke sa šećerom dok se ne pretvore u snijeg.
- Umiješajte bjelanjke u kremu od žumanjaka i čokolade.
- Istucite slatko vrhnje pa ga dodajte u kremu.
- Podijelite kremu u čaše i držite u hladnjaku oko dva sata kako bi se ohladilo.
Dobar tek!