gastro postao
Neodoljiva kombinacija koja uključuje batat, kozji sir i kelj, a povezuje se finim parmezanom, svakako će vas na najbolji način zagrijati za vrijeme jesenskih dana.
Tek nekoliko sastojaka dovoljno vam je da pripremite neodoljivo ukusno jesensko jelo. Batat i kelj odlično će se složiti s njokima, a kozji sir divno će podignuti cijelu kombinaciju. Ispecite svaki sastojak zasebno, a zatim ih povežite i dovršite zajedno u pećnici. Na kraju pospite bučinim sjemenkama. Obožavani okusi na taj će način postati još bolji.
Potrebno vam je:
- 1 veći batat
- 500 g njoka
- 1 šalica sjeckanog kelja
- 3 žlice parmezana
- 1 šaka bučnih sjemenki
- Kozji sir
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu, a vodu za njoke zagrijte do vrenja.
- Batat nasjeckajte na kockice pa ga rasporedite po kalupu za pečenje koji ste nauljili maslinovim uljem.
- Pospite soli i paprom.
- Pecite oko 20 minuta dok ne omekša.
- Dok se batat pače, skuhajte njoke.
- Ocijedite ih i prebacite u posudu.
- Ubacite pečeni batat i dodajte nasjeckani kelj, kozji sir i parmezan.
- Pomiješajte sve u kalupu u kojem se pekao batat pa zapecite u pećnici još 15 minuta.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!