Zagrebački gastronomadi maknuli su se iz svoje rezidencije na početku Jurišićeve i otvorili kućicu u Gajevoj ulici. Uz već opisan sendvič od svinjetine, nude i onaj punjen medium-rare (srednje pečenim) govedskim ramstekom koji je pažljivo odvojen iz slabine prethodno sazrijevane 52 dana u komori na postojanoj temperaturi (zrenje na suho).
Ramstek je rezan na šnitice (carpaccio), te uz rikulu i preljev od reduciranog acetta balsamica stavljen u prethodno tostiranu lepinju. Sendvič spravljen od mesa govedskih rebara pečenih takozvanom slow-baked tehnikom - se pojeo. No danas smo Roberta Riplija upitali za tajnu njihovog novog hita - korndoga, odnosno corn doga!
"Uz naše sendviče tu je i svjetski poznat fast-food uradak - korndog, koji je u našoj izvedbi naišao na male promjene u odnosu na američki original. Kako se u osnovi radi o hrenovki omotanoj tijestom (panadom), taj dio se nije mijenjao - osim što je naša hrenovka svinjska, blago podimljena, a panada se radi od vrlo malo jaja sa velikim udjelom kukuruznog brašna."
Preko tako omotane hrenovke se prije prženja u dubokom ulju posipaju komadići corn flakesa, tako da se i dodatno postiže efekt "hrskavog" - čak i kada se korndog ohladi. Uz hrenovku ovaj princip su "Šmekeri" primijenili i na izvrsni nizozemski Gouda sir, a testiraju i još neke zanimljive kombinacije. Uglavnom, svaki dan nešto novo, a o kuhanom vinu govorimo u našoj sljedećoj recenziji!