13. lipnja 2016.

Kremasta domaća pašteta od pileće jetre

Pašteta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu domaće paštete od pileće jetre nisu vam potrebne nikakve posebne vještine, a krajnji rezultat oborit će vas s nogu.

Domaća pašteta pripremljena od pileće jetre, vina i jabuke, idelan je doručak, brzinski snack ili predjelo. Iako paštete u svim varijantama možemo kupiti u trgovinama i izrada domaće možda se ne čini kao kvalitetno utrošeno vrijeme, vjerujte, ona to zbilja je. Odvojite pola sata svoga vremena za pripremu, ohladite je i povratka nema.

Za domaću paštetu potrebno vam je:

  • Pileća jetra
  • Luk
  • Jabuka
  • Bijelo vino
  • Limunova korica
  • Korijander
  • Maslac
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Zažutite luk na maslinovom ulju i dodajte mu sjeckanu jabuku.
  2. Pecite je dok ne omekša i ne dobije laganu boju sa svih strana.
  3. Na to dodajte pileću jetru i pustite da se zapeče za svih strana.
  4. Podlijte vinom. Neka se krčka dok alkohol ne ispari.
  5. Dodajte korijander i malo limunove korice.
  6. Kada je gotovo, posolite i popaprite, a zatim ohladite.
  7. Izmiksajte u blenderu u kremastu masu uz dodavanje maslaca.

Količine prilagodite vlastitim potrebama. Paštetu možete spremiti u staklenku, pa u hladnjak dok se ne ohladi.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.