gastro postao
Za pripremu domaće paštete od pileće jetre nisu vam potrebne nikakve posebne vještine, a krajnji rezultat oborit će vas s nogu.
Domaća pašteta pripremljena od pileće jetre, vina i jabuke, idelan je doručak, brzinski snack ili predjelo. Iako paštete u svim varijantama možemo kupiti u trgovinama i izrada domaće možda se ne čini kao kvalitetno utrošeno vrijeme, vjerujte, ona to zbilja je. Odvojite pola sata svoga vremena za pripremu, ohladite je i povratka nema.
Za domaću paštetu potrebno vam je:
- Pileća jetra
- Luk
- Jabuka
- Bijelo vino
- Limunova korica
- Korijander
- Maslac
- Sol i papar
Priprema:
- Zažutite luk na maslinovom ulju i dodajte mu sjeckanu jabuku.
- Pecite je dok ne omekša i ne dobije laganu boju sa svih strana.
- Na to dodajte pileću jetru i pustite da se zapeče za svih strana.
- Podlijte vinom. Neka se krčka dok alkohol ne ispari.
- Dodajte korijander i malo limunove korice.
- Kada je gotovo, posolite i popaprite, a zatim ohladite.
- Izmiksajte u blenderu u kremastu masu uz dodavanje maslaca.
Količine prilagodite vlastitim potrebama. Paštetu možete spremiti u staklenku, pa u hladnjak dok se ne ohladi.
Dobar tek!