05. srpnja 2016.

Kremasta tjestenina s tikvicama

tjestenina s tikvicama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovu tjesteninu neće vam faliti ni riba, ni meso. Sljubite kremasti umak s al dente tjesteninom i opustite se uz tanjur stvarno dobre pašte.

Odlična tjestenina s tikvicama osvojit će vas jednostavnošću. Za nju vam nije potrebno puno vremena. Dok se kuha tjestenina, vi pripremite kremasti umak s limunovom koricom, parmezanom i vrhnjem za kuhanje. Začinite svoju tjesteninu onako kako vama odgovara i izgubite se u tanjuru fine, kremaste pašte.

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • 4 žlice maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 velika ili 2 male tikvice
  • 1 limun
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • Parmezan
  • Bosiljak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ugrijte posoljenu vodu u kojoj će se kuhati tjestenina.
  2. Tjesteninu nemojte skuhati do kraja jer ćete je na kraju dodati u umak gdje će se kuhanje dovršiti.
  3. Za vrijeme dok se tjestenina kuha, ubacite žlicu maslaca na tavu i pustite da se zagrije.
  4. Dodajte češnjak i kuhajte pola minute, pa dodajte nasjeckanu tikvicu.
  5. Kuhajte oko pet minuta pa dodajte limunovu koricu.
  6. Ocijedite kuhanu tjesteninu i dodajte je u tavu.
  7. Ubacite ostatak maslaca, vrhnje za kuhanje i sir.
  8. Promiješajte.
  9. Začinite po želji.
  10. Na kraju dodajte još malo sira i bosiljak.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.