U vatrostalnu posudu ubacite povrće koje imate pri ruci. Neka se tu nađu rajčice, luk, paprika, kapare za dozu slanog, pa čak i chili papričica ako ste ljubitelj ljutog. Odličan dodatak ovom jelu su i tikvice i patlidžani. Zalijte maslinovim uljem i pospite začinima po želji. Ubacite sve u pećnicu na 200 stupnjeva na 15 minuta. Neka povrće ispusti sokove i stvori fini umak. Zalijte umakom od rajčice pa pecite još 20 minuta. Sada je povrće pečeno, a zajedno s umakom tvori fini miks uz koji će se vaša tjestenina idealno slagati. Pomiješajte, pospite svježim listovima bosiljka i navalite na neodoljivu kremastu tjesteninu.
Potrebno vam je:
- 1 ljubičasti luk
- 1 crvena paprika
- 1 šalica cherry rajčica
- ½ šalice sušenih rajčica
- ½ šalice maslina
- ½ šalice kapara
- 2 režnja češnjaka
- 1 šalica umaka od rajčice
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!