gastro postao
Najpoznatiji kuhar na svijetu donosi još jedan nevjerojatno jednostavan i brz obrok.
Na već poznat, opušten način, Jamie Oliver ovog puta donosi recept za umak od rajčice koji se odlično slaže s finom al dente tjesteninom. Sljedite upute koje donosi Jamie i vaš će brz i jednostavan umak biti ukusan baš kao njegov. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka, a kao i uvijek, najveća tajna krije se u začinima. Jamie koristi svježe listove bosiljka, ali i njegove stabiljke kako bi okus umaka bio još intenzivniji i bogatiji.
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica stabiljka bosiljka
- 800 g pelata
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat papra
- 1šaka svježeg bosiljka
- 480 g špageta
- 15 g parmezana
Priprema:
- Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, sjeckana 2 režnja češnjaka i stabiljke bosiljka.
- Kada se zažute, dodajte pelate, posolite i popaprite.
- Pustite da se kuha, pa zatim dodajte svježi bosiljak.
- Na kraju ubacite kuhane špagete, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte.
- Servirajte na tanjur pa pospite s malo parmezana i bosiljka.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!