gastro postao
Meka i prozračna poput oblaka, lagana peciva osvojit će vas na prvi griz.
Osim što su zdraviji od klasičnog kruha, nevjerojatno su ukusni i slažu se sa svime što vam padne na pamet. Od ovih kruščića možete pripremati sendviče, hamburgere, uživati u njima uz kakav dobar gulaš ili grah ili ih jesti same. Kako bi uživali u laganim pecivima, potrebno vam je samo četiri sastojaka, a ni postupak nije previše kompliciran. Pazite da vam bjelanjci uspiju, miješajte ih nježno i fina domaća peciva gotova su za tren.
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 žlice krem sira
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa miksajte žumanjke s malo šećera i krem sirom.
- Bjelanjke miksajte s praškom za pecivo dok ne postanu pjenasti.
- Dodajte ih u smjesu sa žutanjcima pa lagano promiješajte.
- Stavite na papir na pečenje ovisno o tome kakvav oblik želite.
- Pecite oko 30 minuta dok ne postanu zlatni.
Dobar tek!