gastro postao
Unesite različitost u svakodnevnu kuhinju i začinite domaće njoke notama bosiljka.
Ovi zeleni njoki odlučno se slažu umacima od rajčice poput onog s mesnim okruglicama, a dovoljno ih je poslužiti i tek kuhane pa pečene na maslinovom ulju kako bi dobili koricu uz mediteransku piletinu s grilla. Neobični zeleni njoki toliko su jednostavni za pripremu da ćete ih odmah zavoljeti. Količine prilagodite vlastitim potrebama tako da na ih miješate dok ne dobijete kompaktnu smjesu od koje možete raditi valjuške.
Potrebno vam je:
- Krumpir
- Bosiljak
- Jaje
- Parmezan
- Sol
- Brašno
Priprema:
- Skuhajte krumpir i pretvorite ga u pire.
- Pustite da se ohladi.
- Pire od bosiljka napravite tako da šaku bosiljka ubacite u blender s malo vode.
- Umiješajte ga u pire krumpir zajedno s jajem, sitno ribanim parmezanom, soli i brašnom.
- Pospite brašnom radnu površinu i mijesite dodajući brašno dok tijesto ne prestane biti gnjecavo.
- Podijelite brašno u kuglice od kojih ćete napraviti dugačku zmiju.
- Stavite kuglice u hladnjak dok pripremate ostatak obroka.
- Kada postane nešto tvrđe, rukama izradite njoke.
- Kuhajte ih kratko, dok ne isplivaju na površinu.
Dobar tek!