01. lipnja 2016.

Neodoljiv frape od jagoda i sladoleda

Frape
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nešto drugačiji način pripreme frapea donijet će vam nezapamćeno uživanje u sasvim novoj dimenziji osvježavajućeg napitka.

Tajna ovakvog načina pripreme frapea je u pečenju voća u pećnici kako bi ono ispustilo sve svoje okuse, a uz kuglicu sladoleda od vanilije, dobit ćete neodoljivo slatko osvježenje. Frape možete spremati i kombiniranjem drugog voća poput borovnica ili trešanja.

Potrebni sastojci:

  • Jagode
  • 1 žlica šećera
  • 1 limun
  • Sladoled od vanilije
  • Mlijeko ili jogurt

Priprema:

  1. Očistite i izrežite jagode na polovice.
  2. Limun izrežite na tanke ploške.
  3. Položite ih na papir za pečenje, posipajte šećerom i položite ploške limuna na vrh.
  4. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Jagode će omekšati i ispustiti svoj sok koji ćete također iskoristiti u frapeu.
  5. U blender stavite sladoled od vanilije u količini koja vam odgovara i jogurt ili mlijeko po želji.
  6. Izmiksajte i poslužite uz svježe jagode.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.