gastro postao
Nešto drugačiji način pripreme frapea donijet će vam nezapamćeno uživanje u sasvim novoj dimenziji osvježavajućeg napitka.
Tajna ovakvog načina pripreme frapea je u pečenju voća u pećnici kako bi ono ispustilo sve svoje okuse, a uz kuglicu sladoleda od vanilije, dobit ćete neodoljivo slatko osvježenje. Frape možete spremati i kombiniranjem drugog voća poput borovnica ili trešanja.
Potrebni sastojci:
- Jagode
- 1 žlica šećera
- 1 limun
- Sladoled od vanilije
- Mlijeko ili jogurt
Priprema:
- Očistite i izrežite jagode na polovice.
- Limun izrežite na tanke ploške.
- Položite ih na papir za pečenje, posipajte šećerom i položite ploške limuna na vrh.
- Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Jagode će omekšati i ispustiti svoj sok koji ćete također iskoristiti u frapeu.
- U blender stavite sladoled od vanilije u količini koja vam odgovara i jogurt ili mlijeko po želji.
- Izmiksajte i poslužite uz svježe jagode.