Recepti 15. listopada 2014.

Frape od lješnjaka i oraha

Frape-od-lješnjaka-i-oraha
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lješnjaci pružaju bogatu aromu slasticama, likerima i slanim jelima

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 818

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica orah, suhi
  • 0.50 šalica lješnjak ,suhi
  • 3 šalica voda
  • 1 žličica med, vrcani
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Orahe i lješnjake ostavite u vodi tijekom noći da što više omekšaju. Ocijedite, operite i stavite u blender, dodajte prstohvat soli, vodu i datulje (ili med) pa dobro izmiksajte.
  2. U veću posudu stavite cjedilo pa preko njega debelu gazu. Ulijte mlijeko u gazu i temeljito iscijedite sadržaj. Ulijte mlijeko u bocu i čuvajte u hladnjaku.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.