15. srpnja 2016.

Nevjerojatno! Pogledajte kako Amerikanci vide naše domaće specijalitete

kamenice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
BuzzFeed je objavio članak u kojem Hrvatsku naziva rajem za prave ljubitelje hrane.

Članak koji veliča našu gastronomsku ponudu budućim posjetiteljima otkriva jela koja svakako ne smiju propustiti isprobati kada su na putovanju u Hrvatskoj, a orijetiran je posebice na dalmatinsku kuhinju.

Oduševljen ponudom morske hrane, autoru članka posebice su se svidjele kamenice koje su ga iznenadile veličinom, a kao najbolje mjesto gdje se mogu pronaći navodi Ston i Mali Ston.

U najljepšem sjećanju ostalo mu je također i maslinovo ulje uz domaći kruh koji se serviraju prije same večere. Ravnodušnim ga nije ostavio ni domaći svježi sir, a kao najbolje mjesto za kupovinu istog navodi Mljet.

Kao talijanski utjecaj na našu obalu navodi svježu tjesteninu. Špageti, makaroni, njoki, hrana su s kojom niti jedan ljubitelj dobre hrane ne može pogriješiti.

Posebnu pažnju privukli su mu burek i ćevapi. Iako nisu naša tradicionalna hrana, autor ovog članka govori kako ih se može pronaći u gotovo svakoj pekarnici i fast foodu, a iako lokalci više vole domaći burek, i onaj iz pekare može poslužiti. Posebice nakon cijele noći tulumarenja. Ćevape naziva vrlo posebnim kobasicama s lukom, rajčicom i raznim dodacima od kojih je ipak najbolji – kečap.

ćevapi | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Čašica voćne rakije obavezna je prije jela i može biti pomalo varljiva. Iako slatkog i laganog okusa, potrebno ju je pravilno dozirati kako ne bi prevarila, piše autor članka oduševljen domaćim rakijama.

Od slatkih delicija spominje poznatu rožatu i tortu od badema kao tradicionalne hrvatske deserte koje će svakog turista ostaviti bez riječi.

Kao neodoljivo ukusne navodi još i carpaccio od svježe ribe, hobotnicu, crni rižoto, ribu u kombinaciji s krumpirom i blitvom i naravno, vino, puno vina.

Cijeli članak možete pročitati na BuzzFeedu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.