26. lipnja 2016.

Od viška tikvica prave se rezanci, salate, juhe i umaci

tikvice salata
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam je ostalo tikvica ili ste ih kupili previše, poigrajte se s njima u receptima.

Zbog blagog okusa tikvice se mogu dodavati u juhe, salate, peći na roštilju, pržiti ili pirjati te naribati u već gotova jela. Primjerice, brzo i lako pripremite mediteransku salatu s tikvicama tako što ćete u zdjeli staviti narezane tikvice, luk, slanutak, fetu i masline pa sve izmiješati. U staklenku stavite sok limuna, žlicu senfa, malo češnja češnjaka, origana, kumina, soli, papra i maslinova ulja. Zatvorite staklenku, dobro protresite i preljevom polijte salatu.

Naribanu tikvicu možete propirjati s lukom, povrćem i začinima prema želji pa smjesom nadjenuti povrće. Ako vam je ostalo pečenih tikvica, luka i paprika, napravite fritaju. Istucite jaja s parmezanom, solju i paprom, prelijte njima povrće i pecite u nauljenoj tavi 35-40 min na 200 stupnjeva. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.