Ostatak piletine od ručka koji ste skuhali prethodnog dana lako možete iskoristiti pomoću samo malo mašte. Nije važno je li riječ o kuhanoj ili pečenoj piletini jer će se pripremljena na bilo koji način odlično slagati u ova tri prijedloga.
Bez paljenja pećnice i preznojavanja, tortilja s piletinom, vrhnjem i povrćem idealan je ljetni obrok. U posudi pomiješajte nasjeckanu piletinu, dvije do tri žlice vrhnja, sjeckani češnjak, peršin i vlasac, sol i papar. Smjesom napunite tortilju, pospite kiselim krastavcima i rajčicom pa zarolajte. Vrhnje možete zamijeniti jogurtom, a peršin koprom pa cijelom jelu dati grčku notu.
Već smo naučili kako su piletina i sir savršena kombinacija. Odlično se slažu u quesadillama pa nema razloga da se ne slažu i u tortilji. Pomiješajte sir i ostatke nasjeckane piletine u tortilju, zarolajte i stavite na ugrijanu tavu na nekoliko minuta. Povremeno okrenite kako bi se zapekla sa svih strana, maknite s vatre i navalite na savršenstvo koje se rasteže.
Najzdravija verzija tortilje s ostacima piletine jest ona koja uključuje avokado. Birajte meke i jako zrele plodove. Avokado izdubite i začinite soli i paprom. Premažite po cijeloj strani tortilje, prekrijte sjeckanom piletinom, paprikom, svježim krastavcima i rajčicom, zarolajte i uživajte.
Dobar tek!