20. kolovoza 2016.

Ostatak piletine zarolajte u tortilju na tri neodoljiva načina

tortilja
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema boljeg načina da iskoristite ostatke. Isprobajte ih sve pa odaberite najdraži!

Ostatak piletine od ručka koji ste skuhali prethodnog dana lako možete iskoristiti pomoću samo malo mašte. Nije važno je li riječ o kuhanoj ili pečenoj piletini jer će se pripremljena na bilo koji način odlično slagati u ova tri prijedloga.

Bez paljenja pećnice i preznojavanja, tortilja s piletinom, vrhnjem i povrćem idealan je ljetni obrok. U posudi pomiješajte nasjeckanu piletinu, dvije do tri žlice vrhnja, sjeckani češnjak, peršin i vlasac, sol i papar. Smjesom napunite tortilju, pospite kiselim krastavcima i rajčicom pa zarolajte. Vrhnje možete zamijeniti jogurtom, a peršin koprom pa cijelom jelu dati grčku notu.

Već smo naučili kako su piletina i sir savršena kombinacija. Odlično se slažu u quesadillama pa nema razloga da se ne slažu i u tortilji. Pomiješajte sir i ostatke nasjeckane piletine u tortilju, zarolajte i stavite na ugrijanu tavu na nekoliko minuta. Povremeno okrenite kako bi se zapekla sa svih strana, maknite s vatre i navalite na savršenstvo koje se rasteže.

tortilje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Najzdravija verzija tortilje s ostacima piletine jest ona koja uključuje avokado. Birajte meke i jako zrele plodove. Avokado izdubite i začinite soli i paprom. Premažite po cijeloj strani tortilje, prekrijte sjeckanom piletinom, paprikom, svježim krastavcima i rajčicom, zarolajte i uživajte.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.