gastro postao
Divan spoj čokolade i cikle u nevjerojatno ukusnom biskvit kolaču.
Čokoladna slastica koja će vas ostaviti bez riječi. Spoj cikle i čokolade očarat će sva vaša osjetila, a još kremasta unutrašnjost kolača zvati vas na još. Pripremite kolač za koji vam je potrebno tek nekoliko sastojaka, a koji će vam dati nevjerojatno dobar rezultat. Poslužite ga uz žlicu tučenog slatkog vrhnja i koju kiselkastu kupinu ili ga premažite otopljenom čokoladom.
Potrebno vam je:
- 220 g cikle
- 200 g tamne čokolade
- ¼ šalice espressa
- 1 šalica maslaca
- 1 ½ šalica brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 3 žlice kakaa u prahu
- 5 jaja
- 1 šalica šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalup za pečenje premažite maslacem.
- Skuhajte cikli u kipućoj vodi u koju ste dodali soli.
- Kuhajte oko pola sata do 40 minuta, ovisno o veličini cikle.
- Ocijedite i ogulite ispod mlaza hladne vode.
- Nasjeckajte ih na veće komade i ubacite u blender.
- Pretvorite ih u pire.
- Čokoladu otopite na pari.
- Za to vrijeme skuhajte espresso, a kada je čokolada gotova dodajte joj ¼ šalice espressa pa ubacite dvije kockice maslaca.
- U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa žumanjcima dodajte čokoladu s espressom i šećer.
- Miksajte dok ne dobijete kremu, a onda joj dodajte pire od cikle.
- Lagano miješajte i na kraju dodajte mješavinu s brašnom.
- Smjesu za kolač stavite u kalup i pecite oko 40 minuta.
Dobar tek!