Nježne i slatke maline u rustikalnom i orašastom smeđem maslacu nešto su što jednostavno morate isprobati. Lagane za pripremu, neobične okusom i vrlo privlačne izgledom. Ne bojte se upotrijebiti više maslaca, a dodajte i vaniliju. Napravit će promjenu koju je riječima teško opisati. Orašasto i vanilijasto. Brzo, a elegantno. Decentno izgledom, a raskošno okusom. Ovaj desert je sve to.
Kod posluživanja možete dodati i koji listić mente ili tostirane i sjeckane lješnjake. Osim samostalno, poslužiti ga možete i uz palačinke, wafle ili finu čokoladnu pitu.
Potrebno vam je:
- 1 mjerica malina
- 4 žlice maslaca
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Maline operite i osušite
- U posudi otopite maslac pa ga kuhajte.
- Neka se stvore mjehurići i neka zavrije.
- Kuhajte ga sve dok ne dobije lijepu, zlatno smeđu boju i zamiriše na orašaste plodove.
- Na kraju dodajte vanilin šećer.
- Pomiješajte tako da se šećer otopi.
- U posudicu stavite šaku malina i prelijte ih umakom dok je još topao.
Dobar tek!