Kremasta konzistencija i kiselkasto osvježavajući okus čine ovaj napitak popularnim odabirom i kod nas, a dobra je vijest da ga je vrlo lako napraviti kod kuće. Evo zašto bi kefir trebali češće konzumirati:
1. Kefir ima tri puta više probiotičkih bakterija od jogurta.
2. Kefir u sebi sadržava Lactobacillus kefiri, probiotičku bakteriju nađenu samo u ovom piću. Lactobacillus liječi od bolesti kao što su salmonela i E.coli.
3. Kefir je prepun kalcija. Također sadrži i vitamin K2, presudan za zdravlje kostiju.
4. Ogromna količina vitamina B. Sadrži 14% od preporučenog dnevnog unosa vitamina B12, ključnog za krv i živčani sustav.
5. Kefir je odličan izvor proteina i sadrži čak 10g proteina po šalici.
Najbolji dio je što ga zaista jednostavno možete pripremiti kod kuće. Trebat će vam kefirna zrnca i mlijeko. Detaljnu pripremu pogledajte ovdje i pripremite domaći kefir.