11. kolovoza 2016.

Primamljive punjene smokve u čokoladi

smokve u čokoladi
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Smokve i sir ili smokve i čokolada, ponekad je zbilja teško odlučiti. Pa zašto onda ne oboje?

Jednostavan recept od samo četiri sastojaka oduševit će ponajprije gurmane. Svježi, mascarpone, ricotta ili bilo koji drugi drugi sir kojeg vam je ostalo još samo u tragovima odlično će se uklopiti u ovu kombinaciju. Možete ga lagano pošećeriti šećerom u prahu i dodati koju kap ekstrakta od vanilije, a možete ga ostaviti i netaknutog, onako slankastog. Sirevi i smokve ionako su već provjerena kombinacija. Umakanje u finu tamnu čokoladu samo će doprinijeti neodoljivim okusima, a za kraj ih pospite hrskavim orašastim plodovima po vašem izboru. I to je to, desert vrijedan divljenja gotov je za manje od sat vremena.

Potrebno vam je:

  • Smokve
  • 60 g svježeg ili mascarpone sira
  • 150 g tamne čokolade
  • 45 g sjeckanih badema, lješnjaka ili oraha

Priprema:

  1. Operite smokve pa ih dobro osušite.
  2. Nožem napravite malu rupu gotovo pri dnu svake smokve.
  3. Napunite s malo svježeg sira, otprilike pola žličice i zagladite tako da smokva i dalje zadrži svoj oblik.
  4. Kada ste napunili sve smokve, stavite ih u hladnjak na 30 minuta.
  5. Otopite čokoladu na pari, a bademe, lješnjake ili orahe usitnite.
  6. Umočite punjene smokve u čokoladu, a zatim u orašaste plodove.
  7. Stavite na papir za pečenje i pospremite u hladnjak kako bi se čokolada stisla.
  8. Poslužite hladno.

Dobar tek. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.