Jednostavan recept od samo četiri sastojaka oduševit će ponajprije gurmane. Svježi, mascarpone, ricotta ili bilo koji drugi drugi sir kojeg vam je ostalo još samo u tragovima odlično će se uklopiti u ovu kombinaciju. Možete ga lagano pošećeriti šećerom u prahu i dodati koju kap ekstrakta od vanilije, a možete ga ostaviti i netaknutog, onako slankastog. Sirevi i smokve ionako su već provjerena kombinacija. Umakanje u finu tamnu čokoladu samo će doprinijeti neodoljivim okusima, a za kraj ih pospite hrskavim orašastim plodovima po vašem izboru. I to je to, desert vrijedan divljenja gotov je za manje od sat vremena.
Potrebno vam je:
- Smokve
- 60 g svježeg ili mascarpone sira
- 150 g tamne čokolade
- 45 g sjeckanih badema, lješnjaka ili oraha
Priprema:
- Operite smokve pa ih dobro osušite.
- Nožem napravite malu rupu gotovo pri dnu svake smokve.
- Napunite s malo svježeg sira, otprilike pola žličice i zagladite tako da smokva i dalje zadrži svoj oblik.
- Kada ste napunili sve smokve, stavite ih u hladnjak na 30 minuta.
- Otopite čokoladu na pari, a bademe, lješnjake ili orahe usitnite.
- Umočite punjene smokve u čokoladu, a zatim u orašaste plodove.
- Stavite na papir za pečenje i pospremite u hladnjak kako bi se čokolada stisla.
- Poslužite hladno.
Dobar tek.